DigiFest 2024
slider Ανακοινώσεις Για Γονείς - Μαθητές Δραστηριότητες Εκδρομές Εργασίες Μαθητών Νέα ομίλου Πειραματική Δημοσιογραφία Νέα ομίλου Ραδιοφωνίας Νέα Ρομποτικής 23-24 Όμιλοι 2023 - 2024 Όμιλοι Καινοτομίας Φεστιβάλ

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

festival24 photo gausΣτο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Λάρισα συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Ομίλων Ρομποτικής, Ραδιοφωνίας και Πειραματικής Δημοσιογραφίας του σχολείου μας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, παρουσιάζοντας τρείς διαφορετικές μεταξύ τους αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες Ψηφιακές – Τεχνολογικές δημιουργίες.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Οι μαθητές μας προσήλθαν στο φεστιβάλ 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη παρουσίαση τους με σκοπό να παρακολουθήσουν τις επίσης ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και άλλων σχολείων κυρίως της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια παρουσίασαν τις δικές τους ψηφιακές δημιουργίες, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων των τριών Ομίλων υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους Παναγιώτη Αλεξάκου-ΠΕ86, Έλενας Παπακώστα-ΠΕ79.01 και Εύας Γεωργίου και Βασιλικής Βούλγαρη – ΠΕ02.

Συγκεκριμένα:

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Ρομποτικής παρουσίασαν την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός lego EV3 και τη συμμετοχή τους με αυτό στον Πανελλήνιο διαγωνισμό STEM καθώς και την υλοποίηση ενός ρομποτικού συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση της απογραφής σε μία συνοικία.
Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Ραδιοφωνίας παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς για την παραγωγή δύο ραδιοφωνικών μηνυμάτων σχετικών με τη φιλία και τη συμμετοχής τους με αυτά στο διαγωνισμό του European School Radio “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024“.
Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Πειραματικής Δημοσιογραφίας μας ενθουσίασαν με ένα video για την ψυχική υγεία υλοποιημένο με κείμενα και ιδέες των μαθητών και χρήσης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσίασή τους στο μαθητικό φεστιβάλ και ευχόμαστε το σχολείο μας να συνεχίσει να παίρνει μέρος σε παρόμοιες εκδηλώσεις!


Παρακάτω μπορείτε να δείτε video σχετικά με τις συμμετοχές των μαθητών μας καθώς και φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ


Το εκπληκτικό video για την ψυχική υγεία με κείμενα μαθητών/τριών του ομίλου πειραματικής δημοσιογραφίας και χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης


Βίντεο από την παρουσίαση του ομίλου ρομποτικής


Βίντεο από την προσπάθεια των μαθητών/τριών του ομίλου ρομποτικής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό STEM


Ραδιοφωνικά spot του ομίλου ραδιοφωνίας για τη φιλία τα οποία έλαβαν μέρος και πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις σε διαγωνισμό του European School Radio


Φωτογραφικό υλικό και αφίσες υλοποιημένες από τον όμιλο
ραδιοφωνίας για το europeanschool radio